PHOTO 2021 03 12 10 00 25

 12 maart 2021

Gemeente Den Haag stelt extra prijs ter beschikking: ook geldprijzen voor Play to Move en UP Adaptive Sports

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking: de aanleg van een toegankelijke jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout. De indiener van het idee, Claudia Hendrichs, tevens eigenaresse van lunchroom Greenbean aan het Lange Voorhout, ontving de prijs uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal: een cheque van €7.500 om de baan te realiseren. De tweede prijs van €5.000 ging naar Jantje Beton, die de buitengame Play to move in Den Haag wil uitrollen voor kinderen met en zonder beperking. UP Adaptive Sports ging niet alleen met de eervolle vermelding naar huis, maar ook met de financiële middelen om materiaal voor aangepast skiën en surfen aan te schaffen.

De weg is soms wat langer dan in eerste instantie gedacht om iets te realiseren. Dit geldt ook voor de tillift voor de rondvaarten, initiatief van de Willemsvaart. Keuze van kade, omgeving en corona hebben het project vertraagd. Gelukkig zijn we gewend aan omdenken en vermeld Willemsvaart ons dat de tillift in de nieuwe haven nabij het Centraal Station is meegenomen in de plannen. Willemsvaart is samen met de gemeente en de tillift leverancier in gesprek voor de constructie. Begin 2022 kan er dan daadwerkelijk gevaren worden door mensen met een beperking!

tillift vaart

onb

Gemeente Den Haag stelt extra prijs ter beschikking: ook geldprijzen voor Play to Move en UP Adaptive Sports

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking: de aanleg van een toegankelijke jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout. De indiener van het idee, Claudia Hendrichs, tevens eigenaresse van lunchroom Greenbean aan het Lange Voorhout, ontving de prijs uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal: een cheque van €7.500 om de baan te realiseren. De tweede prijs van €5.000 ging naar Jantje Beton, die de buitengame Play to move in Den Haag wil uitrollen voor kinderen met en zonder beperking. UP Adaptive Sports ging niet alleen met de eervolle vermelding naar huis, maar ook met de financiële middelen om materiaal voor aangepast skiën en surfen aan te schaffen.

Bekijk nu de uitreiking van de Onbeperkt070-prijs en geniet!

Film uitreiking Onbeperkt070-prijs 2020

De film met ondertiteling is nu klaar en te bekijken met onderstaande link

Uitreiking Onbeperkt070-prijs 2020 met ondertiteling

Er is gelijk volop aandacht voor de winnaar van Onbeperkt070-prijs: Een toegankelijke jeu de boules baan op het Lange Voorhout. Dit idee is ingediend door Green Bean in samenwerking met Diligentia theater. Luister hier naar de radio interviews van Den Haag FM en Radio West.

Interview Radio West afgelopen vrijdag 12 maart rond minuut 17: Omroep West interview winnaar Onbeperkt070-prijs 2020

Interview Den Haag MF van maandag 15 maart rond minuut 19: Den Haag FM interview winnaar Onbeperkt070-prijs 2020

Vandaag is het zover! De 10 genomineerden van de Onbeperkt070-prijs 2020 zijn bekend. 

Genomineerden bekend

Laat je inspireren door deze 10 waardevolle initiatieven. Nieuwsgierig geworden of jou initiatief bij de genomineerden zit? Bekijk dan snel de video: Genomineerden Onbeperkt070-prijs 2020.

Alle mensen en organisaties die een inzending hebben ingestuurd voor de Onbpekerkt070-prijs 2020 konden we niet langer in spanning laten zitten! Door de corona maatregelen kunnen we het niet op de gebruikelijke wijze vieren met zijn allen en dat zal nog wel een paar maanden duren. Dat vonden we te lang voor de inzenders.

Daarom is nu besloten om op 12 maart de 10 genomineerden bekend te gaan maken. Wat ontzettend spannend!

Ingezonden gedicht van Mevrouw J.D. van den Berg

Waar is ‘t feestje,
hier is ‘t feestje!
Mijn neus in de zon, 
een ander zijn balkon.
Zolang die bolletjes over 
de aarde meanderen, 
zal er niet veel veranderen.
Maar jouw glimlach blijft 
belangrijk voor anderen!

Gemeente Den Haag heeft nog een extra verrassing voor de winnaars van Onbeperkt070-prijs! Door alle beperkingen vindt Gemeente Den Haag dat er een extra prijs mag worden uitgedeeld van €5000,- aan een waardevol initiatief. Wat een geweldig nieuws! Zo kunnen er dit jaar nog meer waardevolle plannen werkelijkheid worden en maken we mooie stappen voor meer inclusiviteit in Den Haag.

Schaal gemaakt door Zinderin

Kunstenares Iris Luijkenaar van Zinderin heeft al haar creativiteit ingezet om 2 fantastische schalen te maken voor de winnaars van Onbeperkt070!

Wil je weten welk initiatief de schaal in ontvangst mag nemen? Bij het eindevenement maakt de jury bekend wie de winnaars 2020 zijn.

Schaal2 gemaakt door Zinderin

Een kort en inspirerend filmpje voor ondernemers van MKBToegankelijk.nl. Benut de lockdown nuttig door een aantal basis gebaren te leren. Een kleine moeite!

film stoomcursus gebarentaal voor ondernemers

Beste betrokkenen van de Onbeperkt070-prijs,    

2020 is een jaar van omdenken. Dat we dat met zijn allen kunnen, hebben we onder andere gezien in de mooie en waardevolle inzendingen die we hebben mogen ontvangen.  

Helaas kunnen we niet alles creatief omdenken. We hebben meerdere data en aangepaste versies bedacht en ingepland voor het eindevenement van Onbeperkt070. Helaas zijn de coronamaatregelen helder en mogen er tot half december 2020 geen evenementen plaatsvinden. Hierdoor kan het eindevenement, helaas ook in aangepaste vorm, geen doorgang vinden op 11 december. Om die reden streven we ernaar een nieuwe datum te prikken in de eerste maanden van 2021.  

Lees hieronder meer

De onafhankelijke juryleden van Onbeperkt070 hebben alle initiatieven met veel plezier gelezen en de 10 genomineerden bepaald! Nieuwsgierig geworden of jou initiatief genomineerd is? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het eindevenement. Nog wel even geduld, door de Coronamaatregelen mogen we helaas geen evenement organiseren. Begin volgend jaar hopen we het eindevenement te organiseren waarin alle genomineerden een mooi platform krijgen. 

De onafhankelijke juryleden van Onbeperkt070 hebben alle initiatieven met veel plezier gelezen en de 10 genomineerden bepaald! Nieuwsgierig geworden of jou initiatief genomineerd is? Dan zult u toch nog even geduld moeten hebben! We doen ons best om dit jaar nog een waardevol eindevenement te organiseren waarin alle genomineerden een mooi platform krijgen.

De RIVM maatregelen volgend, zijn we genoodzaakt het Onbeperkt070 eindevenement van 30 oktober niet door te laten gaan!

Het jaar is nog niet om, dus we komen binnenkort met een nieuwe datum voor het evenement. 

savethedate

Wat een mooi resultaat. Onbeperkt070 heeft meer dan 60 ideeën en initiatieven ontvangen.Super dat zo veel Haagse bewoners en organisaties ook dit jaar zo goed hebben meegedacht met het toegankelijker en inclusiever maken van Den Haag!

hart samen sterk

Onze onafhankelijk 6 juryleden die uw inzending zullen beoordelen:
  • Juryvoorzitter: Joop van Rossem (Platform VG Haaglanden) 
  • 1ste prijswinnaar 2019: Chris Schram (Willemsvaart)
  • Vast jurylid: Gonny Tafuni (vrijwilligster Voorall)
  • Annemiek van Ham (Kentalis)
  • Khadija Bous Bou (Vrijwilligster Voorall)
  • Carola Schwabl (VVV Den Haag/The Hague Info Store)

Klik hier om handige tips te lezen over solliciteren met een beperking.

Paralympisch snowboardster Renske van Beek is dit jaar de ambassadrice van de Onbeperkt070-prijs. De Haagse topsportster zet zich er de komende maanden voor in om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking en zo hun vrijheid te vergroten.

Renskeklein

Foto: Andrew Chin | D'article

Elke week posten we op onze socials mooie interviews met onze achterban over vrijheid!

"Wat betekent vrijheid voor jou?" Salma Belmoussa...

Salma onbeperkt070

Vrijheid betekent voor mij dat ik kan gaan en staan waar, wanneer en met wie ik wil. Dat ik net als ieder ander spontaan, zonder alles tot in de puntjes voor te bereiden, mijn leven kan leven. Vrijheid is dat je niet de uitzondering bent, maar dat je gewoon gewoon bent.šŸ’š

In 2019 heeft Willemsvaart de 1ste prijs gewonnen en The Comtemporary Art Weekend de 2de prijs. Benieuwd hoe ze Den Haag inclusiever hebben kunnen maken met het prijzengeld? Lees hieronder het hele verhaal.

logo willemsvaart

Deze week maken we onze fantastische ambassadrice Onbeperkt070-prijs 2020 bekend. Houd het nieuws in de gaten!

De eerste waardevolle initiatieven staan al genoteerd! Dank voor uw inzendingen.

Ook een waardevol idee? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kan tot zaterdag 15 augustus 2020.

idee

De nieuwe voorwaarden van de subsidie Toegankelijkheid 2020 Gemeente Den Haag zijn vastgesteld.

Meer informatie leest u op de website Gemeente Den Haag, subsidie Toegankelijke stad

DH

“Iedereen ervaart nu beperkte bewegingsvrijheid”

Stichting Voorall gaat ondanks de coronacrisis dit jaar voor de vierde keer op zoek naar initiatieven en ideeën die Den Haag toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Het thema van dit jaar is toepasselijk: vrijheid. “Juist nu we zelf te maken hebben met een beperking in vrijheid, willen we mensen uitdagen na te denken over hoe we de toegankelijkheid in Den Haag kunnen verbeteren”, aldus Kim Hameete van Voorall.

Ferry

Luister het interview met Thomas Hekker van Den Haag FM terug met onderstaande link.

Interview Onbeperkt070 in ochtendshow van Thomas Hekker

logo

 

AD Haagse Courant heeft vandaag een mooi artikel met interviews met de achterban geplaatst. Niewsgierig geworden, lees  hieronder met de link het arttikel van AD en volg de socials van Onbeperkt070!

ad haagse courant

AD artikel Onbeperkt070-prijs: Ideeën gezocht om vrijheid van minder beperkten te vergroten

We gaan van start. Hou de media in de gaten deze week voor de Kickoff Onbeperkt070!

kickoff

Er is veel veranderd in 2020 door het Coronavirus. We zitten met zijn allen thuis en veel activiteiten kunnen niet doorgaan.

Toch vinden we als Onbeperkt070 team het belangrijk dat de prijs door te laten gaan. Veel mensen, organisaties en bedrijven zitten thuis en hebben tijd om na te denken.

Hoe ziet de toekomst iedereen eruit voor ons allemaal? We willen dan ook dat Den Haag nadenkt over 1,5 meter maatschappij inclusief mensen met een beperking.

Een mooie uitdaging waarmee je jou idee kan uitvoeren met de te winnen Onbeperkt070-prijs van €7500,-.

Bekijk nu de foto's van het waardevolle eindevenement Onbeperkt070-prijs 2019 op; Sfeer foto's Onbeperkt070-prijs 2019sfeer onbeperkt070

 

The Haque Contemporary Art Weekend heeft de aanmoedigingsprijs Onbeperkt070 gewonnen, dit omdat volgens de jury de organisatie al zo ontzettende veel heeft gedaan aan inclusiviteit voor mensen met een beperking. Met het prijzengeld zorgen ze er voor dat volgende maand er aangepast vervoer is tussen de locaties. 
CAW
Lees hieronder meer over het evenement.

Bekijk hier de mooie sfeerbeelden gefilmd door Den Haag FM met onder andere het interview met de Onbeperkt070-prijs winnaar Chris Schram van de Willemsvaart!

Film Den Haag FM Onbeperkt070-prijs evenement

logo willemsvaart

Aanmoedigingsprijs naar Hague Contemporary Art Weekend en Eervolle Vermelding voor Ezeltherapie

Op 14 juni werd in Hilton The Hague bekendgemaakt dat de Onbeperkt070-prijs dit jaar naar het initiatief gaat om rondvaarten in de Haagse grachten toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. winnaars onb070 20192

De bundel met de ruim 60 mooie en waardevolle initiatieven is klaar!  Nu ook online te lezen via:

pdfOnbeperkt070-bundel_2020.pdf

Vooruitlopend op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 organiseert Den Haag op 23 juni 2019 de regionale editie.

RicardoEgges1 380x255

Hoera! Er zijn weer veel mensen en organisaties geweest met mooie en waardevolle initiatieven. Meer dan 60 initiatieven zijn er ingediend.

getallen reeks

Zinderin is in het geheim druk bezig met het maken van de geschenken voor de prijswinnaars 2019.

schaal

Schaal 2018

Dinsdag 15 september 2020 is de deadline voor het indienen van uw initiatief!

 

idee

Veel mensen hebben dinsdag 14 mei genoten van het Voorall strand event van het testen van de nieuwe strandrolstoelen en de experience van Onbeperkt070.

rolstoelfiets

Cabaretier Sjaak Bral is dit jaar de ambassadeur van de Onbeperkt070-prijs. Help Sjaak Brank Den Haag toegankelijker te maken

.sjaak bral

Dat ook monumenten in Den Haag hun best doen en meedenken met toegankelijkheid is zichtbaar gemaakt bij het Mauritshuis.

mau3

Haagse cabaretier zet zich in om Den Haag ''Onbeperkt gastvrij'' te maken.

sjaak

Henny Bakker Kemp is nog steeds enorm blij dat zij een van de winnaars was van de Onbeperkt070-prijs 2018. Haar idee om een rolstoelfiets aan de schaffen ontving de tweede prijs.

fiets voor iemand in een rolstoel

In het Atrium van het Stadhuis is van 6 mei tot 14 mei de tentoonstelling te zien. Informatie foto tentoonstelling Trots

Kijk op Inclusief publiceren voor duidelijke tips en trics aangeboden door Dedicon.

Doe mee Dedicon

Woensdag middag 17 april heeft Onbeperkt070 de Haagse markt en Hobbemaplein bezocht.

Popup Haagse markt2

 

DH180319VK0471 1

Links: Running Blind, winnaars van de eervolle vermelding. Midden: Winnaars 1ste prijs Mobilitheek Arend de Kloet, Pascal van der Krogt met wethouder Karsten Klein. 
Rechts: betrokkenen van Biesieklette en mevrouw Henny Bakker Kemp, winnaars van de aanmoedigingsprijs.

Foto: Valerie Kuypers

Onze vrijwilliger zag in Boedapest hoe het parlementsgebouw toegankelijk is voor visueel beperkten!

braille en schaalmodel2 

Op de frisse zonnige donderdag is er door Onbeperkt team flink gelyerd.

plein flyeren

Bij Zinderin in het centrum wordt ook dit jaar weer de Onbeperkt070 schalen ontworpen en gemaakt.

schaal