Onb070 flyer

Onbeperkt070-prijs loopt nu een aantal maanden en we hebben al waardevolle initiatieven binnen. De initiatieven zijn met name van betrokken burgers. We zien natuurlijk ook graag initiatieven en ideeen van organisaties, stichtingen en ondernemers! Heeft jouw organisatie nog niets ingediend? Je kunt je idee nog indienen tot vrijdag 9 september bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jury is bijna compleet. Hierbij stel ik graag de juryleden voor die in 2022 alle initiatieven beoordelen. De jury stelt met elkaar de criteria op waarmee ze de selectie top 10 nominaties maken van de initiatieven. Uit die top10 nominaties selecteren ze uiteindelijk de winnaars. Elk jaar stellen we een onafhankelijke jury samen die zowel uit ervaringsdeskundige bestaat als ook mensen van maatschappelijk betrokken organisaties.

FJ WebJPG 2

Frans Joseph Rouppe van der Voort, Juryvoorzitter Onbeperkt070-prijs 2022

Impressie haven Prinsessegracht

Sommige Onbeperkt070 winnaars kunnen gelijk het initiatief in de praktijk brengen. De zitski's van UpAdaptiveSports, PlaytoMove van Jantje Beton, Mobilitheek en de rolstoelfiets bij Biesieklette Haven zijn allen met veel plezier in gebruik. Waardevolle voorbeelden hoe we met elkaar Den Haag elkaar inspireren en Den Haag toegankelijker maken! Bij andere winnaars komt wat meer kijken en duurt het wat langer. Vanuit Voorall ondersteunen we deze winnaars waar mogelijk en zijn alle winnaars achter de schermen druk bezig het initiatief te realiseren. Hierbij een update van de jeudeboules baan van Diligentia en de tillift van Willemsvaart.

De zomermaand is altijd anders dan de andere maanden. Al werk je door of niet. Er is veel te doen in de stad en strand Den Haag. Ook mensen met een beperking willen van deze activiteiten onbeperkt kunnen deelnemen. Gebruik deze inspirerende maand dan ook om jouw organisatie en activiteiten onder de loep te nemen en daag uzelf uit om te zien of echt iedereen welkom is bij jou. Heeft u een waardevol idee? Deel het met ons, zodat we elkaar kunnen inspireren en maak je ook nog kans op €7500,-! Je idee indienen kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ik jouw initiatief in mijn mailbox?

iedereen welkom

Wil je je organisatie of bedrijf toegankelijk maken, je website voor iedereen leesbaar maken of een activiteit organiseren. Gemeente Den Haag vind dit belangrijk en kan je hierin financieel ondersteunen. Kijk op Toegankelijkheidfonds Gemeente Den Haag

Wat ontzettend trots zijn we dat Paralympisch snowboardster nog een jaar onze ambassadeur wilt zijn voor de Onbeperkt070-prijs! Renske is een pionier naar wat wel kan, zoals ze het zelf omschrijft. Een motto dat mooi aansluit bij de Onbeperkt070-prijs. Laat je inspireren door onderstaande film en plaats direct uw initiatief bij Onbeperkt070 om nog meer mogelijk te maken in Den Haag voor mensen met een beperking!

film Onbeperkt070 Ambassadeur paralympisch snowboardster Renske van Beek 

Voorall is verheugd te mogen melden dat we in 2022 voor de vijfde maal de Onbeperkt070-prijs mogen organiseren. Net als afgelopen jaren hopen we weer mooie en waardevolle initiatieven van organisaties, bedrijven en burgers te mogen ontvangen. Met elkaar en met mooie initiatieven en projecten maken we Den Haag samen stap voor stap meer inclusief en toegankelijk! Voorall en haar vrijwilligers hebben er weer zin in om de initiatieven op te halen in de stad.

Wilt u uw initiatief of idee al indienen? Kijk dan snel op Onbeperkt070-prijs doe mee

Naar aanleiding van de mailing, flyeren en gesprekken zijn er al rond de 20 ideeën voor Onbeperkt070 binnen gekomen. Heeft u ook een goed idee om Den Haag toegankelijker te maken? Dien dan nu uw idee in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Kijk op www.onbeperkt070.nl voor meer informatie.

IMG 20220603 WA0008

Bekijk nu de uitreiking van de Onbeperkt070-prijs en geniet!

Film uitreiking Onbeperkt070-prijs 2020

De film met ondertiteling is nu klaar en te bekijken met onderstaande link

Uitreiking Onbeperkt070-prijs 2020 met ondertiteling

onb

Gemeente Den Haag stelt extra prijs ter beschikking: ook geldprijzen voor Play to Move en UP Adaptive Sports

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking: de aanleg van een toegankelijke jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout. De indiener van het idee, Claudia Hendrichs, tevens eigenaresse van lunchroom Greenbean aan het Lange Voorhout, ontving de prijs uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal: een cheque van €7.500 om de baan te realiseren.

Wat een feest was het in het Hilton Den Haag op 29 november! Onbeperkt070 heeft een waardevol en feestelijk evenement kunnen neerzetten met mooie actes en sprekers! Bezoekers waren zowel live als online via livestream aanwezig en genoten volop van de muziek van cabaretier Marcel Verreck, yogasessie met Jeanette van Ree en waren ontgoocheld door illussionist Martijn Martell. Alles werd vlotjes en proffessioneel aan elkaar gepraat door de dagvoorzitter Jeroen van Loon. 

Prijsuitreiking 070 Prijs 113021 059

Vandaag is door stichting Voorall de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking. Eerder dit jaar waren de winnaars al door wethouder Kavita Parbhudayal geïnformeerd, maar toen kon als gevolg van de lockdown geen feestelijk evenement plaatsvinden. 

Bent u niet in de gelegenheid om het Onbeperkt070 evenement live bij te wonen, dan kunt u het evenement thuis volgen met de livestream.

Met onderstaande link kunt  u thuis om 14.15 het evenement online meekijken.

https://youtu.be/5z7L7dyvoHw

Hilton

Op maandag 29 november 2021 van 14 tot 17uur wordt voor de vierde keer het slotevenement van de Onbeperkt070-prijs gehouden in Hilton Den Haag. De Onbeperkt070-prijs is een prijsvraag voor de beste ideeën of voorbeelden van toegankelijkheid in Den Haag. Tijdens deze feestelijke middag brengen wij u op de hoogte van de winnaars van de Onbeperkt070-prijs en andere inspirerende Haagse activiteiten over toegankelijkheid en inclusie. Wij nodigen u van harte uit om bij dit bijzondere feest aanwezig te zijn! 

Aanstaande maandagmiddag 29 november gaat het Onbeperkt070 evenement door. Alleen vooraf aangemelde bezoekers zijn welkom. Ik denk dat u net als vele anderen de persconferentie heeft gezien of de maatregelen heeft gehoord. Wij houden ons aan de huidige RIVM-maatregelen die vanaf zondag ingaan. Hieronder de consequenties die het heeft voor het Onbeperkt070 evenement.
 
Het evenement gaat door op maandag 29 november!
Het evenement wordt ingekort zodat iedereen om 17 uur Hilton kan verlaten. 
Er is hierdoor geen borrel na het evenement.
Wij zorgen zoveel mogelijk voor de 1,5 meter.
Hilton scand de CoronaCheck App met IDbewijs.
Bij klachten blijf thuis
 
Wat verandert er voor de bezoekers?
Zorg dat u uw vervoer voor de terugweg regelt om 17 uur.
RIVM volgend: neem een mondkapje mee en doe een zelftest van tevoren. 
Houd de 1,5 meter zelf ook in de gaten tijdens het evenement.
PHOTO 2021 03 12 10 00 25

 12 maart 2021

Gemeente Den Haag stelt extra prijs ter beschikking: ook geldprijzen voor Play to Move en UP Adaptive Sports

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking: de aanleg van een toegankelijke jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout. De indiener van het idee, Claudia Hendrichs, tevens eigenaresse van lunchroom Greenbean aan het Lange Voorhout, ontving de prijs uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal: een cheque van €7.500 om de baan te realiseren. De tweede prijs van €5.000 ging naar Jantje Beton, die de buitengame Play to move in Den Haag wil uitrollen voor kinderen met en zonder beperking. UP Adaptive Sports ging niet alleen met de eervolle vermelding naar huis, maar ook met de financiële middelen om materiaal voor aangepast skiën en surfen aan te schaffen.

Beste bezoekers van het Onbperekt070 evenement van aanstaande maandag. Net als vele Nederlanders zijn ook wij benieuwd naar de maatregelen die het kabinet morgen afkondigd in het persbericht. Zodra deze is geweest en het invloed heeft op het  Onbeperkt070 evenement, laat ik u dit zo spoedig mogelijk weten. 

070 prijs verticaal 2x resize

Tijdens de aanloop naar het slotevenement laat het team Onbeperkt070 zich zien in de stad Den Haag. Het popup team gaat het gesprek met mensen aan wat een beperking inhoud, wat mensen zelf allemaal kunnen doen om Den Haag toegankelijk te houden. Ze staan met op verschillende locaties met onze popup set, delen we zadelhoesjes uit en reiken een pluim uit aan een ondernemer.

Vanuit Onbeperkt070 vinden we het belangrijk om waardevolle initiatieven en organisaties die bijdragen aan een inclusief en toegankelijk Den Haag een platform te geven. Zo kan iedereen in Den Haag elkaar inspireren! Dit jaar heeft team Onbeperkt070 de pluim uitgereikt aan een ondernemer die zich volop inzet voor inclusie. Wij verrasten Brouwerij De Prael op 16 november met deze pluim!

prael pluim2

Het technologie team is aanwezig op het Onbeperkt070 evenement. Langer zelfstandig blijven met technologie voor thuis. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in je eigen woning. Dat wil (bijna) iedereen. Soms hebben mensen daar extra ondersteuning bij nodig. Om Hagenaars en Hagenezen vertrouwd te maken met technologie en hen te laten ervaren dat technologie een oplossing kan zijn voor een hulp- of zorgvraag, beginnen gemeente en partners een stadsbrede campagne.

Technologievoorthuis poster web3

tillift vaart

Begin 2022 kan er dan daadwerkelijk gevaren worden door mensen met een beperking!

Caroline Ooms van UPAdaptiveSports geeft aan dat er veel interesse is in aangepaste wintersporten. Om in deze vraag te voorzien en mensen de kans te geven om wintersport uit te proberen en te beoefenen heeft Croline het prijzengeld ingezet voor 2 zitski's Dynamique, deze is prima geschikt voor zowel beginners als intermediate skiers.

20211029 121645

Hilton

Het slotevenement van de vierde Onbeperkt070-prijs wordt op maandagmiddag 29 november (tussen 14 en 17 uur) in het Hilton Hotel gehouden. De Onbeperkt070-prijs is een prijsvraag voor de beste ideeën of voorbeelden van toegankelijkheid in Den Haag. Wij nodigen u van harte uit bij dit fantastische feest aanwezig te zijn.   

Er is gelijk volop aandacht voor de winnaar van Onbeperkt070-prijs: Een toegankelijke jeu de boules baan op het Lange Voorhout. Dit idee is ingediend door Green Bean in samenwerking met Diligentia theater. Luister hier naar de radio interviews van Den Haag FM en Radio West.

Interview Radio West afgelopen vrijdag 12 maart rond minuut 17: Omroep West interview winnaar Onbeperkt070-prijs 2020

Interview Den Haag MF van maandag 15 maart rond minuut 19: Den Haag FM interview winnaar Onbeperkt070-prijs 2020

Vandaag is het zover! De 10 genomineerden van de Onbeperkt070-prijs 2020 zijn bekend. 

Genomineerden bekend

Laat je inspireren door deze 10 waardevolle initiatieven. Nieuwsgierig geworden of jou initiatief bij de genomineerden zit? Bekijk dan snel de video: Genomineerden Onbeperkt070-prijs 2020.

Alle mensen en organisaties die een inzending hebben ingestuurd voor de Onbpekerkt070-prijs 2020 konden we niet langer in spanning laten zitten! Door de corona maatregelen kunnen we het niet op de gebruikelijke wijze vieren met zijn allen en dat zal nog wel een paar maanden duren. Dat vonden we te lang voor de inzenders.

Daarom is nu besloten om op 12 maart de 10 genomineerden bekend te gaan maken. Wat ontzettend spannend!

Ingezonden gedicht van Mevrouw J.D. van den Berg

Waar is ‘t feestje,
hier is ‘t feestje!
Mijn neus in de zon, 
een ander zijn balkon.
Zolang die bolletjes over 
de aarde meanderen, 
zal er niet veel veranderen.
Maar jouw glimlach blijft 
belangrijk voor anderen!

Gemeente Den Haag heeft nog een extra verrassing voor de winnaars van Onbeperkt070-prijs! Door alle beperkingen vindt Gemeente Den Haag dat er een extra prijs mag worden uitgedeeld van €5000,- aan een waardevol initiatief. Wat een geweldig nieuws! Zo kunnen er dit jaar nog meer waardevolle plannen werkelijkheid worden en maken we mooie stappen voor meer inclusiviteit in Den Haag.

Schaal gemaakt door Zinderin

Kunstenares Iris Luijkenaar van Zinderin heeft al haar creativiteit ingezet om 2 fantastische schalen te maken voor de winnaars van Onbeperkt070!

Wil je weten welk initiatief de schaal in ontvangst mag nemen? Bij het eindevenement maakt de jury bekend wie de winnaars 2020 zijn.

Schaal2 gemaakt door Zinderin

Een kort en inspirerend filmpje voor ondernemers van MKBToegankelijk.nl. Benut de lockdown nuttig door een aantal basis gebaren te leren. Een kleine moeite!

film stoomcursus gebarentaal voor ondernemers

Beste betrokkenen van de Onbeperkt070-prijs,    

2020 is een jaar van omdenken. Dat we dat met zijn allen kunnen, hebben we onder andere gezien in de mooie en waardevolle inzendingen die we hebben mogen ontvangen.  

Helaas kunnen we niet alles creatief omdenken. We hebben meerdere data en aangepaste versies bedacht en ingepland voor het eindevenement van Onbeperkt070. Helaas zijn de coronamaatregelen helder en mogen er tot half december 2020 geen evenementen plaatsvinden. Hierdoor kan het eindevenement, helaas ook in aangepaste vorm, geen doorgang vinden op 11 december. Om die reden streven we ernaar een nieuwe datum te prikken in de eerste maanden van 2021.  

Lees hieronder meer

De onafhankelijke juryleden van Onbeperkt070 hebben alle initiatieven met veel plezier gelezen en de 10 genomineerden bepaald! Nieuwsgierig geworden of jou initiatief genomineerd is? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het eindevenement. Nog wel even geduld, door de Coronamaatregelen mogen we helaas geen evenement organiseren. Begin volgend jaar hopen we het eindevenement te organiseren waarin alle genomineerden een mooi platform krijgen. 

De onafhankelijke juryleden van Onbeperkt070 hebben alle initiatieven met veel plezier gelezen en de 10 genomineerden bepaald! Nieuwsgierig geworden of jou initiatief genomineerd is? Dan zult u toch nog even geduld moeten hebben! We doen ons best om dit jaar nog een waardevol eindevenement te organiseren waarin alle genomineerden een mooi platform krijgen.

De RIVM maatregelen volgend, zijn we genoodzaakt het Onbeperkt070 eindevenement van 30 oktober niet door te laten gaan!

Het jaar is nog niet om, dus we komen binnenkort met een nieuwe datum voor het evenement. 

savethedate

Wat een mooi resultaat. Onbeperkt070 heeft meer dan 60 ideeën en initiatieven ontvangen.Super dat zo veel Haagse bewoners en organisaties ook dit jaar zo goed hebben meegedacht met het toegankelijker en inclusiever maken van Den Haag!

hart samen sterk

Onze onafhankelijk 6 juryleden die uw inzending zullen beoordelen:
  • Juryvoorzitter: Joop van Rossem (Platform VG Haaglanden) 
  • 1ste prijswinnaar 2019: Chris Schram (Willemsvaart)
  • Vast jurylid: Gonny Tafuni (vrijwilligster Voorall)
  • Annemiek van Ham (Kentalis)
  • Khadija Bous Bou (Vrijwilligster Voorall)
  • Carola Schwabl (VVV Den Haag/The Hague Info Store)

Klik hier om handige tips te lezen over solliciteren met een beperking.

Paralympisch snowboardster Renske van Beek is dit jaar de ambassadrice van de Onbeperkt070-prijs. De Haagse topsportster zet zich er de komende maanden voor in om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking en zo hun vrijheid te vergroten.

Renskeklein

Foto: Andrew Chin | D'article

Elke week posten we op onze socials mooie interviews met onze achterban over vrijheid!

"Wat betekent vrijheid voor jou?" Salma Belmoussa...

Salma onbeperkt070

Vrijheid betekent voor mij dat ik kan gaan en staan waar, wanneer en met wie ik wil. Dat ik net als ieder ander spontaan, zonder alles tot in de puntjes voor te bereiden, mijn leven kan leven. Vrijheid is dat je niet de uitzondering bent, maar dat je gewoon gewoon bent.šŸ’š

In 2019 heeft Willemsvaart de 1ste prijs gewonnen en The Comtemporary Art Weekend de 2de prijs. Benieuwd hoe ze Den Haag inclusiever hebben kunnen maken met het prijzengeld? Lees hieronder het hele verhaal.

logo willemsvaart

Deze week maken we onze fantastische ambassadrice Onbeperkt070-prijs 2020 bekend. Houd het nieuws in de gaten!

De eerste waardevolle initiatieven staan al genoteerd! Dank voor uw inzendingen.

Ook een waardevol idee? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kan tot zaterdag 15 augustus 2020.

idee

De nieuwe voorwaarden van de subsidie Toegankelijkheid 2020 Gemeente Den Haag zijn vastgesteld.

Meer informatie leest u op de website Gemeente Den Haag, subsidie Toegankelijke stad

DH

“Iedereen ervaart nu beperkte bewegingsvrijheid”

Stichting Voorall gaat ondanks de coronacrisis dit jaar voor de vierde keer op zoek naar initiatieven en ideeën die Den Haag toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Het thema van dit jaar is toepasselijk: vrijheid. “Juist nu we zelf te maken hebben met een beperking in vrijheid, willen we mensen uitdagen na te denken over hoe we de toegankelijkheid in Den Haag kunnen verbeteren”, aldus Kim Hameete van Voorall.

Ferry

Luister het interview met Thomas Hekker van Den Haag FM terug met onderstaande link.

Interview Onbeperkt070 in ochtendshow van Thomas Hekker

logo

 

AD Haagse Courant heeft vandaag een mooi artikel met interviews met de achterban geplaatst. Niewsgierig geworden, lees  hieronder met de link het arttikel van AD en volg de socials van Onbeperkt070!

ad haagse courant

AD artikel Onbeperkt070-prijs: Ideeën gezocht om vrijheid van minder beperkten te vergroten

We gaan van start. Hou de media in de gaten deze week voor de Kickoff Onbeperkt070!

kickoff

Er is veel veranderd in 2020 door het Coronavirus. We zitten met zijn allen thuis en veel activiteiten kunnen niet doorgaan.

Toch vinden we als Onbeperkt070 team het belangrijk dat de prijs door te laten gaan. Veel mensen, organisaties en bedrijven zitten thuis en hebben tijd om na te denken.

Hoe ziet de toekomst iedereen eruit voor ons allemaal? We willen dan ook dat Den Haag nadenkt over 1,5 meter maatschappij inclusief mensen met een beperking.

Een mooie uitdaging waarmee je jou idee kan uitvoeren met de te winnen Onbeperkt070-prijs van €7500,-.

De bundel met de ruim 60 mooie en waardevolle initiatieven is klaar!  Nu ook online te lezen via:

pdfOnbeperkt070-bundel_2020.pdf

Bekijk nu de foto's van het waardevolle eindevenement Onbeperkt070-prijs 2019 op; Sfeer foto's Onbeperkt070-prijs 2019sfeer onbeperkt070

 

Subcategorieƫn