moestuinbakken Nijkamphoeve

Tuinieren met een beperking? Kan dat? Als je in een rolstoel zit, gebruik maakt van een scootmobiel, moeilijk ter been bent of moeite hebt met bukken, is dat vaak lastig. Terwijl je mogelijk wel hele groene vingers hebt, erg blij wordt van met je handen in de aarde werken of gewoon geniet van wat er allemaal kan groeien en bloeien. BuurtBoerderij De Nijkamphoeve werkt graag mee aan de verandering waardoor iedereen plezier kan hebben van deze hobby.

Daarom zijn er verhoogde moestuinbakken geplaatst op het terrein van de hobbytuinen van ons complex. Zo kan er ook een mooie interactie ontstaan tussen de moestuinhobbyisten en de mensen die de bakken onderhouden, zoals het uitwisselen van adviezen en stekplantjes.

Het oorspronkelijke idee van de moestuinbakken komt voort uit de jaarlijkse prijsvraag van Onbeperkt070, georganiseerd door de Stichting Voorall en de gemeente Den Haag. Helaas won dit idee geen prijs, maar vanwege de originele en sympathieke gedachte, heeft Stichting Voorall, voor Hagenaars met een beperking, het project toch in nauwe samenwerking met de Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve, opgepakt. Samen hebben we de verhoogde moestuinbakken nu gerealiseerd, mede gefinancierd door de gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Wij zijn heel blij met deze uitbreiding van activiteiten op De Nijkamphoeve! Wethouder Anne Mulder is bereid gevonden om op woensdag 12 april de moestuinbakken officieel over te dragen aan de gebruikers van de moestuinbakken. Bekijk hier de film gemaakt door Dennis van Haagsedingen Film Haagse Dingen opening moestuinbakken Nijkamphoeve.