Meedoen is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Hoewel Den Haag al voorziet in een aantal voorzieningen, is verbetering van toegankelijkheid in al haar facetten nog steeds hard nodig. Organisaties die hun toegankelijkheid (fysiek, digitaal en sociaal) voor mensen met een beperking willen verbeteren, kunnen daarom een beroep doen op de gemeentelijke subsidieregeling Toegankelijkheid Den Haag.

De coalitie heeft besloten ook in 2020 door te gaan met het toegankelijkheidsfonds. Het toegankelijkheidsfonds heeft een iets andere vorm en voorwaarden dan afgelopen 3 jaar. Onderaan vind u de link naar de website van de Gemeente Den Haag met de mogelijkheden van het toegankelijkheidsfonds.

Met het toegankelijkheidsfonds beoogt de gemeente organisaties te stimuleren aanpassingen aan te brengen en/of voorzieningen te realiseren die de toegankelijkheid van mensen met een beperking vergroten. Daarnaast ondersteunt het fonds dit jaar ook inclusieve activiteiten waardoor mensen met een beperking beter geaccepteerd worden in de maatschappij.

Aanvragen komen in aanmerking voor een volledige vergoeding of bijdrage als deze een publiek doel dienen en de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking vergroten. Denk hierbij aan aanpassingen in scholen, bibliotheken, sporthallen, de openbare ruimte of de sociale en digitale omgeving van inwoners.

Lees hier de mogelijkheden voor subsidie Toegankelijke stad