Winnaars 070 prijs 2022

Vanmiddag is door stichting Voorall voor de vijfde keer de Onbeperkt070-prijs 2022 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark onder meer met een optreden van My Breath My Music, een gezelschap van muzikanten met een beperking. De winnaars mochten de prijs in ontvangst nemen van Tweede Kamerlid Lucille Werner.

De winnaar van de Onbeperkt070-prijs is De Mooiste Muziekclub, een muziekclub voor kinderen met en zonder een beperking. Aan de eerste prijs van Onbeperkt070 is € 7.500 verbonden, hiermee gaat de muziekclub voor 4 seizoenen kinderen met een beperking werven en de lessen verzorgen. De tweede prijs van € 2.500 ging naar de ervaringsdeskundige Jos Remmerswaal, die de wens had uitgesproken voor de verhuur van een tandemfiets voor mensen met een beperking. Voorall heeft Biesieklette bereid gevonden deze fiets in beheer te nemen voor verhuur.

De twee winnaars zijn in de prijzen gevallen op basis van een onafhankelijke jurybeoordeling onder leiding van Frans Joseph Rouppe van der Voort. De muziekclub zet volgens de jury aan tot ontmoeten en meedoen bij kinderen. Het laat zien dat in elke sector iedereen welkom kan zijn en het idee verbeterd de participatie in de samenleving.

Lucille feliciteerde de prijswinnaars. Zij zei: ‘De kloof tussen mensen die wel en die niet mee kunnen doen wordt steeds groter. Dat moet anders. We moeten allemaal mee kunnen doen in onze samenleving. Dit betekent dat iedereen goed gebruik moet kunnen maken van toegankelijke websites en het openbaar vervoer, maar ook zonder barrières gebouwen binnen moet kunnen gaan en evenementen bezoeken.’

Voorall was erg blij met de ongeveer 40 leuke, inspirerende en prikkelende inzendingen van burgers en organisaties. Alle inzendingen staan vermeld op www.onberperkt070.nl. Voorall gaat komende periode beoordelen of ook inzendingen die niet in de prijzen zijn gevallen toch kunnen worden uitgevoerd.

Het grote aantal inzendingen dat wij elk jaar weer ontvangen vindt Wim Carabain, directeur van Voorall, een belangrijk signaal over de noodzaak en wenselijkheid om op het vlak van inclusie en toegankelijkheid door te gaan op de ingeslagen weg door ook komende jaren concrete verbeteringen te blijven realiseren. Wim Carabain: ‘Met de twee prijzen die nu zijn uitgereikt, brengen wij Hagenaars met en zonder beperking dichter bij elkaar. Dat is precies wat we beogen.’

Voorall kijkt met trots terug op de prijswinnende inzendingen van de Onbeperkt070-prijs in de afgelopen jaren. Rondvaart aanbieder Willemsvaart die bij een eerdere editie van de prijsvraag een tillift aanvroeg zodat mensen met een rolstoel ook aan boord kunnen bij rondvaartboten wordt nog dit jaar officieel geopend. De officiële opening van de toegankelijke jeu de boules baan bij Diligentia op het Lange Voorhout wordt binnen een half jaar geopend.

Het hele jaar door is het mogelijk om nieuwe ideeën in te zenden zodat het verbeteren van toegankelijkheid en inclusie steeds onder de aandacht blijft van de inwoners van Den Haag. Indienen van nieuwe inzendingen die willen meedingen naar de Onbeperkt070-prijs 2023 kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kijk op www.onbeperkt070.nl.