Toegankelijkheid MUSP

Afgelopen najaar won Carmen van Haren van het Muziek en Spel Atelier de Onbeperkt 070-prijs voor haar idee van de Mooiste Muziekclub. De Mooiste Muziekclub nodigt elk seizoen kinderen met en zonder beperking uit om samen muziek te maken.

Begin januari vond de Wintereditie plaats. Er kwamen 2 groepjes kinderen samen muziek maken. Heel leuk was dat er ook twee "brussen" (zusjes/broertjes van kinderen met een beperking) bij waren. Op het eind van de middag vroeg Carmen wat de kinderen het leukst hadden gevonden.

Eén jongen zei glunderend: "Alles!" Een meisje zei dat ze het andere meisje zulke leuke geluidjes vond maken. Toen zei de broer van dat meisje: "Mijn zusje heeft Downsyndroom", waarop het andere broertje zei: "Mijn zusje heeft Williams syndroom". Carmen vertelt: “Ze klonken zo lief, respectvol en trots. Ik vond het een parelmomentje”.

Na afloop lieten Eveline en haar moeder me weten: "Eveline vond het heel leuk. Ze vindt het gezellig om samen met anderen muziek te maken. Ze vindt het leuk om te merken dat je op die manier allemaal gelijk bent. En dat ze op die manier ook samen kan spelen met iemand met een handicap”.

Speciaal voor de Mooiste Muziekclub werd de toegankelijkheid van het Muziek en Spelatelier verbeterd: zie foto. Cé-cile en Eveline keurden het goed! En zo is er weer een drempel minder.

Meer informatie: www.katakat.nl/muziekenspel & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.