Stichting Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Onbeperkt070-prijs. De Onbeperkt070-prijs is een jaarlijkse prijs om de toegankelijkheid in Den Haag verder te verbeteren. Er is € 10.000 prijzengeld beschikbaar voor twee winnende inzendingen. Voorall roept inwoners van Den Haag, maar ook organisaties en bedrijven op voor 10 september goede ideeën in te zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inzendingen voor de prijsvraag kunnen ideeën zijn om de toegankelijkheid van de stad te verbeteren, maar kunnen ook initiatieven zijn die bijdragen aan meer gastvrijheid voor Hagenaars met een beperking. Ze mogen klein of groot zijn, wijkgebonden of stadbreed zijn. Een belangrijke voorwaarde is dat de winnaar zijn/haar inzending wel zelf realiseert.

Een onafhankelijke jury gaat beslissen wat de twee beste inzendingen zijn. De prijsuitreiking is op dinsdag 4 oktober in Lunchroom Parkoers, Maria Heinenweg 3, Den Haag.

Net als afgelopen jaren rekent Voorall weer op mooie en waardevolle initiatieven. Voorbeelden van inzendingen die bij vorige edities zijn ingestuurd, zijn realisatie van een drempelvrije horecazaak, een ringleiding in ontmoetingscentrum voor slechthorenden, aangepast surfen, een leen-rolstoel in een winkelcentrum, een aangepaste schommel in een speeltuin en een toegankelijk toilet bij winkeliersgroep.

De Onbeperkt070-prijs is onder meer gewonnen door de Haagse Hogeschool met het idee een Mobilitheek te realiseren. Inmiddels is de Mobiltheek, een uitleenplek voor beweeg- en sporthulpmiddelen voor Hagenaars met een beperking, in de Sportcampus geopend. Ook Stichting Haagse Willemsvaart dat rondvaarten aanbiedt in de Haagse grachten viel in de prijzen. De verwachting is dat Willemsvaart op korte termijn een tillift voor rolstoelen realiseert in de nieuwe haven Koekamp. Hierdoor wordt het ook voor mensen met een rolstoel mogelijk te genieten van een mooie tocht over het water.

Meer informatie over de Onbeperkt070-prijs is te vinden op www.onbeperkt070.nl