Lees hieronder alle ingezonden waardevolle initiatieven 2022.

 

Inge van der Vooren, Hellingbaan buurtcentrum Toegankelijk podium maken door een hellingbaan voor zanggroep op buurtcentrum Copernicus. 

 

Charles Crown, Toegankelijke toiletten tankstations Wens van toegankelijk toiletten bij tankstations, zeker op de tankstations bij de snelwegen. 

 

Jos Remmerswaal, Uitleen tandemfiets Uitleen volwassen tandemfiets (net zoals uitleen scootmobiel en strandrolstoelen) voor onder andere visueel beperkten. 

 

M. Ezamouri, Lets talk I am In Den Haag centrum een gebied maken met ''lets talk i am ...'' met verschillende onderwerpen (ik ben: arm/ moslim/ ik heb een beperking) Hiermee kunnen vooroordelen besproken worden en ontstaat verbinding. 

 

Burger, Rateltikkers Zelfstandig kunnen bewegen, onder andere aan de hand van rateltikkers. 

 

Marijke Osinga, Geen stoepranden bij zebra Geen stoepranden bij zebrapaden. Ik (spastisch en visueel beperkt) steek graag bij een zebrapad over omdat auto`s en ander verkeer hier in het algemeen rekening met me houden. Ik verwacht hier geen stoepranden. Stoepranden betekenen voor mij instabiliteit en kans op vallen. 

 

Burger, Stephear systeem Mobiliteit, dat iedereen met en zonder beperking overal veilig heen kan gaan. Systeem genaamd Stephear inzetten voor onder meer oversteken (slimme rateltikkers), locatie informatie en omgevingsinformatie. 

 

Charles Crown, Rolstoelvaardigheidstrainigen  Rolstoelvaardigheid trainingen voor volwassenen. Voor kinderen heeft Basalt al deze training, maar in Den Haag is dit er nog niet voor volwassenen. 

 

Angelique de Haas, Basalt, Smartgoals Smartgoals (interactief systeem voor balsporten) plaatsen op openbare sport- en speelvelden (Cruijfcoarts). 

 

Marijke Osinga, Markering hoeken stoepen Zouden de hellingen op de hoeken van de straten gemarkeerd kunnen worden, bijvoorbeeld met gele of roze ribbelstippen? De hellingen moeten natuurlijk ook breed zijn (voor scootmobiel). 

 

Louis Querido, Openbare toegankelijke toiletten Het is een enorm gemis dat in Den Haag de openbare toiletten, op een aantal na, ontbreken. Met enige regelmaat is er veel over te doen en dat ebt dan weer weg omdat de gemeente er voor kiest deze opmerkingen naast zich neer te leggen. Ongetwijfeld weet u dat er veel mensen zijn met behoefteklachten die de stad niet in durven. 

 

M. Ezamouri, Verkeerslichten met aftelfunctie Verkeerslichten op drukke plekken voorzien van een teller die aftellen zodat men toch even wacht (een sprekende teller zou nog mooi zijn). 

 

Marijke Osinga, Geluid incheckpunten tram en metro In Kopenhagen geven incheckpunten geluid. Ze zeggen als je ze passeert: “Check in.” Dat zou het gemakkelijker maken op metrostations als Voorburg Leidschendam of Voorburg Het Loo de incheckpunten te vinden, maar zou me ook helpen in de tram. 

 

Andre Rietveld, Parkeren op hoeken van de stoepen Al maanden ben ik bezig met de infodesk van de gemeente Den Haag om foutparkeerders aan te pakken als het gaat over parkeren op hoeken van straten laagdrempeligheid/ hellingen heeft toegepast. Steeds weer hetzelfde antwoord; we sturen de handhavers er op af. Helaas wordt er nog volop geparkeerd op de hoeken van straten, waardoor rolstoelers en scootmobielers om moeten rijden. 

 

Burger, Stargardt onderzoek Dagelijks je invulling van leuke dingen kunnen blijven doen met je beperking. pluk de dag. Wetenschappelijk onderzoek voor oogziekten. in mijn geval Stargardt. 

 

Jan Verburg, Sjabloon hoeken stoep Mijn voorstel is om zo veel mogelijk mensen te bedienen die in een rolstoel zitten door op hoeken van straten in wijken een rolstoel logo op de straat te spuiten tegen het foutparkeren. Met sjabloon kan dat netjes. Een invalide buurman heeft dat eens bij zijn huis laten doen en dat werkte! 

 

Elisa Smits, Openbare toegankelijke toiletten Graag openbare toiletten voor minder mobiele mensen door heel de stad  en zeker  in gebieden  waar  geen horecagelegenheden  zijn:  woonwijk, park en bossen. Veel mensen hebben blaasproblemen en zijn niet vrij om verder weg te gaan van huis. 

 

Kristel, Aangeven routes voor rolstoel en rollator Mijn idee is om op straat veel beter routes aan te geven waar men met rollator en of rolstoel de stoep makkelijk op en af kunnen. Zo ook zorgen dat men daar dus niet gaat parkeren, fietsen stallen, steigers gaat opbouwen en vuilnis neerzetten. 

 

Sowyen Martina, Toegankelijke moestuin Een toegankelijke moestuin voor iedereen met een beperking die van tuinieren houdt. Denk aan verhoogde bakken voor alle gewassen en bloemen, verharde brede paden voor de toegankelijkheid en bordjes met braille met plantennamen. 

 

Carmen van Haren, Katakat, Muziekclub voor kinderen met en zonder beperking Bij de Mooiste Muziekclub maken kinderen mét en zonder beperking muziek. Er zijn allerlei instrumenten en is er ruimte om samen te zingen, te improviseren en te spelen. Met de prijs willen we 4 seizoenen met de Mooiste Muziekclub, werving, locatiehuur, communicatiemiddelen, voorbereiding en studio-opname van een lied. 

 

M. Ezamouri, Leenrolstoel bij de Mall Winkelcentrum The Mall of Netherlands voorzien van leen rolstoel zodat mensen die niet ver kunnen lopen toch mee kunnen i.p.v op een bankje wachten. 
 

Angelique Waasdorp, Oplaadpalen voor scootmobiel Ik kom geregeld ouderen tegen met een lege accu van scootmobielen. Deze mensen moeten dan of met de taxi naar huis moeten of uren wachten op een taxibus. Ik zou in Den Haag graag een aantal oplaadpalen willen zien, die geschikt zijn voor de scootmobielen. 

 

Marieke Heddema, UpAdaptive, Surfles voor lichamelijk beperkten Ik ben vrijwilligster bij Up Adaptive. Wij golfsurfen bij The Shore op Scheveningen. Lijkt mij leuk om een project te starten waar deelnemers uit Den Haag met een lichamelijke beperking kunnen komen golfsurfen bij The Shore. Denk zelf aan revalidanten van Basalt, kinderen van De Piramide of de Witte Vogel, sporters van de Kameleon. Zodat deze groep kan genieten van het strand/zee op Scheveningen. 

 

Marijke Osinga, Paaltjes kleur geven Zouden palen en paaltjes in de openbare ruimte misschien een rode of gele  bovenkant of zijkant kunnen krijgen? Daarmee wordt het contrast groter en zijn ze voor mij beter zichtbaar. 

 

Ineke van Kessel, Bewaakte fietsenstalling station Nieuw Oostindien Station Laan van Nieuw Oostindie is een prettig station voor mensen met een beperking: rustig, overzichtelijk en goed bereikbaar. Heel anders dan Den Haag CS. Alleen mist er een bewaakte fietsenstalling, wat de toegankelijkheid en veiligheid voor mensen met een beperking vergroot. 

 

Sew Kisoensingh, Toegankelijke tram Ik maak alleen gebruik van het OV in Den Haag. HTM heeft nieuwe tram op een aantal lijnen. Maar ik zie nog steeds helaas niet gelijke vloer, zoals onder andere bij tram 11 halte delfselaan en Loosduinensekade. 

 

Chantal Vreeswijk, Tillift bij zwembad waterthor Mijn idee is om in het zwembad de Waterthor een tillift te plaatsen voor minder mobiele mensen. Met speciale momenten alleen voor gehandicapten. 

 

Jan de Boer, Brug Scheveningen Op de boulevard heb je 2 grote blauwe metalen bruggen. Het ene gedeelte is rolstoeltoegankelijk en kan je naar boven, maar de ander niet. 

 

Rinie van der Voort, Op toegangsborden in duinen aangeven waar trappen zijn Mijn vrouw en ik rijden beiden scootmobiel. Wij genieten zoveel mogelijk van de natuur en rijden vaak door het bos- en duingebied. Bij alle toegankelijke paden staat een voetgangersbord. Mijn wens is dat bij deze paden waar ergens een trap bevind, dit weer te geven op het beginbord. 

 

Klaasjan van Haastrecht, Basalt, Wandelroutes in de wijk Een leuke wandelroute  voor revalidanten en wijkbewoners. Zo kunnen ze zelfstandig en verantwoord een ommetje maken, waarbij ze werken aan herstel, kracht en conditie, en genieten van het buiten zijn. We hebben al een kaart met wandelroutes met ingebouwde rustpunten. We willen de routes aanvullen met fysieke markering en informatiebordjes. Deze zouden de routes toegankelijker en aantrekkelijker maken. 

 

Ineke van Kessel, Bord viaduct tunnel Binkhorstlaan Handhaving van het eenrichtingsverkeer op fietspaden waar slechts eenrichting is toegestaan. Omdat mijn linkeroog een dode hoek heeft, schrik ik indien fietsers op oneigenlijke richting en trottoir fietsen. Vooral het fietspad door het tunneltje onder het viaduct op de Binkhorstlaan is levensgevaarlijk. Tegenliggers schieten hier met hoge snelheid door de bocht terwijl je ze niet ziet aankomen. Kan hier (aan de Haagse kant) niet een groot opvallend verbodsbord worden geplaatst? 

 

M. Ezamouri, Toegankelijk strand Meerdere paden aanleggen op het Scheveningse strand, zodat men met een rolstoel of scootmobiel tot aan de zee kan komen (de huidige komen niet aan tot de zee). Tevens hier een standplaats maken zodat de taxibus de gehandicapten hier kan afzetten. 

 

Jules Coenen, Deurbel voor winkels en horeca met een drempel Veel winkels en horeca zijn nog niet toegankelijk voor mensen met een hulpmiddel door een drempel. Om locaties waar drempelvrij maken lastig is, kan aanbieden van een draadloze deurbelset een oplossing zijn, zodat mensen met een hulpmiddel kunnen laten weten geholpen te willen worden. Het promoten van de deurbelsets kan door ervaringsdeskunigen aan deze locaties (montage en advies toegankelijkhied). 

 

Bennie Persoon, Een gehandicapten wethouder/ ambassadeur Een gehandicapten wethouder / ambassadeur/adviseur bij Gemeente Den Haag. In ieder geval iemand met een beperking die de raad van heel dichtbij gaat adviseren en zichtbaar is voor de stad ook in de media. Een soort rolmodel. Keuze van deze persoon via een verkiezing. 

 

Karin Ramaker, Verschoontafel bij De Verademing Toegankelijk toilet met verschoontafel bij de inclusieve speeltuin De Verademing. 

 

Sanne Prins, Toegangsroute naar school de Piramide Ik fiets met mijn zoon (aandachtsstoornis en te lenig in zijn gewrichten ) naar school De Piramide.  Bij oversteken bij tramrails (lijn 9) is daar nergens een prettige oversteekplaats voor fietsers. Zou een toegang voor deze scholen en Basalt niet logischer ingericht kunnen worden?    

 

Melanie van Zweeden Pennings, Minder auto's in de stad Het idee is om minder auto's in de stad door middel van uitstootvrije busjes te laten rijden. Aan de toegangswegen naar den haag staan busjes op een parkeerterrein klaar om dagjesmensen of ander publiek naar plaats van bestemming te brengen, of het liefst met gratis openbaar vervoer. Zo komt er meer veiligheid, rust en schone lucht in de stad. 

 

Elly Hamers-Winkel, Toegankelijkheid halte lijn 3 Iemand moet een blinde vlek gehad hebben toen bij de halte van lijn 3 hoek Laan van Meerdervoort/Heliotrooplaan prachtige dikke witte stippen werden aangelegd voor slechtzienden/blinden. Auto’s stoppen vaak niet omdat aan 1 kant verzuimd is een zebrapad naar de tramhalte in het midden van de weg aan te leggen.  

 

Peter Kloosterboer, Wegelaergroep, Toegankelijke buitenruimte Scouting Wegelaergroep, scouting voor scouts met een beperking. Wij willen de toegankelijkheid van de speelmogelijkheden bij het clubhuis te verbeteren, zodat rolstoelgebonden jeugd beter kunnen deelnemen.  Plan is om naast rondom het grasgedeelte een pad van grasplaten te leggen zodat al onze leden gebruik kunnen maken van het speelveld en 2 rolstoel toegankelijke tafels toevoegen. 

 

Roos Hoelen, Stichting Incluvisie, Stadsgesprekken werkgevers en werkzoekenden Stichting Incluvisie wil in Den Haag stadsgesprekken organiseren tussen werkgevers en werkzoekenden/werknemers met een fysieke en of zintuigelijke beperking over wat beide partijen nodig hebben om te komen tot een inclusieve werkvloer. Voor de opzet en uitvoering van het project wil Incluvisie een ervaringsdeskundige Haagse zzp-er werven. Vanuit Incluvisie zorgen we voor de nodige begeleiding i.s.m. Voorall als lokale partner. Het project dient als voorbeeldproject elders.  

 

Jan de Boer, Toegankelijkheid haven Bij de Scheveningse haven bij de sluis heb je mooi uitzicht op alle zeilboten. Daar heb je een heel leuk pad waar je met de rolstoel op kunt en kan genieten van een mooi uitzicht. Vanaf dit pad kan je alleen niet verder naar de haven, echt heel jammer. Hier zijn alleen trappen, maar geen afritten. 

 

Roos van Andel, Toegankelijker fiets parkeren in de stad Na een ernstig ongeluk ben ik fysiek beperkt geraakt. Ik ga graag op de fiets naar de stad. In de stad stuit ik echter op een probleem; ik mag mijn fiets enkel in de bewaakte fietsenstalling kwijt of in een van de aangegeven gebieden. Dit zorgt ervoor dat ik winkels niet kan bereiken omdat deze te ver lopen zijn. Het zou mij helpen als: ik mijn fiets dichtbij winkels en overheidsgebouwen kan parkeren, er mogelijkheid is van een stalling-ontheffing voor minder minder valide fietsers (met embleem of tag) en/of leen-loopkrukken bij de bewaakte fietsenstallingen.