Vrijdag 24 maart reikt wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) in het Hilton Hotel de eerste Haagse Onbeperkt070-prijs uit.

Deze geldprijs van € 10.000 is voor het beste voorbeeld of idee dat de toegankelijkheid of beeldvorming over mensen met een beperking in onze stad verbetert. Uit de 61 inzendingen selecteerde een deskundige jury 10 genomineerden. De genomineerden in willekeurige volgorde:

- Madurodam manege
Bij deze manege kunnen mensen met een beperking veilig therapeutisch paard rijden. Naast de gediplomeerde instructrices worden er vele vrijwilligers ingezet.
- Sophia Revalidatie, Huis van de toekomst
Mensen die na een lange revalidatietijd weer zelfstandig kunnen wonen, kunnen hier hulpmiddelen uittesten.
- Eetcafe buurtpunt Karmijn
Project voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij runnen twee keer per week het restaurant.
- Kans Work BV
KANS! leidt zorgvuldig geselecteerde medewerkers in een uitkeringssituatie, aangeboden door het UWV en de gemeente, op tot klantcontact medewerkers. Na de opleiding is men KSF gecertificeerd Customer Service Medewerker en kan men volwaardig aan de slag.
- Running Blind Den Haag
Hardlopen met een buddy voor mensen met een visuele beperking. -ROC Mondriaan Lessen aan mensen van minimaal 18 jaar met een verstandelijke beperking. Cursusinhoud richt zich op onder andere leren lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.
- HTM, lage instaptram
Het uitbreiden van het aantal Avenio-lijnen met een lage instap.
- Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten
Organisatie van de Haagse sportprijs voor mensen met een beperking. Deze prijs is bestemd voor een sporter maar ook een sportploeg.
- Stadsboerderijen Den Haag
Ambitie om in 2017 alle 10 Haagse stadsboerderijen onbeperkt aantrekkelijk maken, d.w.z. informatie aanbieden op een aantrekkelijke wijze en obstakels voor een bezoek weghalen.
- Ellen de Vries, uitklapbare entreeplank 
Het neerleggen van een uitklapbare entreeplank zodat mensen met een rolstoel makkelijk de winkel of horecagelegenheid in kunnen.

Prijs
Op 24 maart a.s. worden er drie prijzen uitgereikt:
- De Onbeperkt070-prijs voor het beste voorbeeld of idee dat bijdraagt aan een positieve beeldvorming over en/of toegankelijkheid voor mensen met een beperking (€ 7.500);
- De Aanmoedigingsprijs voor een veelbelovend voorbeeld of idee dat nog niet gerealiseerd is (€ 2.500);
- De Eervolle Vermelding voor de inzending die extra aandacht verdient.

Jury
De prijzen worden toegekend door een professionele jury. De jury bestaat uit de volgende personen:
- Bart de Bart (Voorzitter); Directeur Studeren en Werken op maat
- Thomas Schwencke; Algemeen Directeur Haeghe Groep
- Fabian Paagman; Eigenaar Boekhandel Paagman
- Gonny Tafuni; Ervaringsdeskundige, achterban Voorall
- Margo van Rheenen; Manager MEE Den Haag

Aanmelden voor de uitreiking op 24 maart in het Hilton Hotel kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.