Foto Symposium Samen in beweging

Op 7 maart 2017 werd een bijzonder symposium gehouden in de Haagse Hogeschool.

Het symposium ‘Samen in beweging in Haaglanden’ stond in het teken van het toegankelijker maken van sporten voor mensen met een bewegingsbeperking. Door middel van presentaties en workshops werd er dieper ingegaan op dit onderwerp, speciaal gericht op het sportaanbod in Haaglanden. Daarnaast had het symposium ook een aantal bijzondere primeurs: de eerste editie van het magazine Plus/Min werd door Hans Willink overhandigd aan wethouder Rabin Baldewsingh. Leuk detail: Ook Onbeperkt070 heeft een plekje gekregen in dit nieuwe magazine.

Daarnaast werd ook de APP ‘Uniek Sporten’ gelanceerd. Deze APP brengt al het sportaanbod voor mensen met een beperking in Den Haag in kaart. Deze informatie is nu heel toegankelijk gemaakt.

Uiteraard was Onbeperkt070 aanwezig met een pop-up stand. Tijdens de pauze en de borrel konden de bezoekers extreme sporten ervaren middel een Virtual Reality-bril. Ook konden zij ervaren hoe het is om een bepaalde oogafwijking te hebben door middel van speciale brillen. Veel bezoekers durfden de uitdaging aan en waren verrast over hoe groot de toegevoegde waarde van Virtual Reality kan zijn. 

Dit symposium was de op één na laatste pop-up voor de prijsuitreiking. Vergeet niet gauw je idee in te sturen, dit kan tot 14 maart!