Genomineerden bekend

De juryleden zijn twee keer bijeen geweest en hebben met veel plezier alle initiatieven doorgenomen. Aan de hand van hun criteria (juryrapport komt er nog aan) hebben ze alle initiatieven beoordeeld. Vandaag is bekend geworden welke 5 inzendigen zijn genomineerd! Hieronder staan alle 5 genomineerden op alfabetische volgorde van initiatief. Wie uiteindelijk van deze 5 de 1ste of 2de Onbeperkt070-prijs in ontvangst mag nemen, wordt bekend gemaakt op de uitreiking van 4 oktober! Nog even in spanning afwachten dus!

 

Jules Coenen, Deurbel voor winkels en horeca met een drempel 

Veel winkels en horeca zijn nog niet toegankelijk voor mensen met een hulpmiddel door een drempel. Om locaties waar drempelvrij maken lastig is, kan aanbieden van een draadloze deurbelset een oplossing zijn, zodat mensen met een hulpmiddel kunnen laten weten geholpen te willen worden. Het promoten van de deurbelsets kan door ervaringsdeskunigen aan deze locaties (montage en advies toegankelijkhied). 

 

Carmen van Haren, Katakat, Muziekclub voor kinderen met en zonder beperking 

Bij de Mooiste Muziekclub maken kinderen mét en zonder beperking muziek. Er zijn allerlei instrumenten en is er ruimte om samen te zingen, te improviseren en te spelen. Met de prijs willen we 4 seizoenen met de Mooiste Muziekclub, werving, locatiehuur, communicatiemiddelen, voorbereiding en studio-opname van een lied. 

 

Sowyen Martina, Toegankelijke moestuin 

Een toegankelijke moestuin voor iedereen met een beperking die van tuinieren houdt. Denk aan verhoogde bakken voor alle gewassen en bloemen, verharde brede paden voor de toegankelijkheid en bordjes met braille met plantennamen. 

 

Jos Remmerswaal, Uitleen tandemfiets 

Uitleen volwassen tandemfiets (net zoals uitleen scootmobiel en strandrolstoelen) voor onder andere visueel beperkten. 

 

Klaasjan van Haastrecht, Basalt, Wandelroutes in de wijk 

Een leuke wandelroute  vpor revalidanten en wijkbewoners. Zo kunnen ze zelfstandig en verantwoord een ommetje maken, waarbij ze werken aan herstel, kracht en conditie, en genieten van het buiten zijn. We hebben al een kaart met wandelroutes met ingebouwde rustpunten. We willen de routes aanvullen met fysieke markering en informatiebordjes. Deze zouden de routes toegankelijker en aantrekkelijker maken.