Vandaag is door stichting Voorall de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking. Eerder dit jaar waren de winnaars al door wethouder Kavita Parbhudayal geïnformeerd, maar toen kon als gevolg van de lockdown geen feestelijk evenement plaatsvinden. 

 Alle drie de prijzen gingen dit jaar naar inzendingen die buitenactiviteiten voor Hagenaars met een beperking stimuleren. De winnaar van de Onbeperkt070-prijs is Diligentia met het idee een toegankelijke jeu-de-boulesbaan aan te leggen op het Lange Voorhout. Aan het winnen van de Onbeperkt070-prijs is een geldbedrag van € 7.500 verbonden. De tweede prijs van € 5.000 ging naar Jantje Beton, die de buitengame Play to move in Den Haag wil uitrollen voor kinderen met en zonder beperking. UP Adaptive Sports ging met de eervolle vermelding naar huis en een cheque van € 2.500 voor de aanschaf van materiaal voor aangepast skiën en surfen.  

 De drie winnaars zijn in de prijzen gevallen op basis van een onafhankelijke jurybeoordeling onder leiding van Joop van Rossem van Platform VG Haaglanden. De jeu-de-boulesbaan zet volgens de jury aan tot ontmoeten en meedoen. Deelnemers kunnen zelf het initiatief nemen om te gaan spelen en iedereen kan aansluiten. Een mooie plek om te starten is het Lange Voorhout tegenover theater Diligentia waar ook een invalidetoilet aanwezig is.  

 Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en coördinerend wethouder Toegankelijkheid, complimenteerde de prijswinnaars: ‘In een stad van iedereen is het van vitaal belang dat we sociaal met elkaar omgaan. Mensen met een beperking willen geen uitzondering zijn, maar aangesproken worden op hun kracht en talenten. Meedoen moet vanzelfsprekend zijn zonder te hoeven opkomen voor de fysieke en sociale ruimte die hiervoor nodig is. Ook daarom vind ik het geweldig dat Diligentia deze prijs heeft gewonnen. Jeu-de-boules is een spel dat iedereen tot meedoen uitdaagt en tot leuke ontmoetingen leidt’. 

 Het Onbeperkt070-prijs slotevenement gaf een goed beeld van hoever de prijswinnaars zijn met de realisatie van hun prijswinnende inzending. De organisatoren waren erg blij dat er ondanks de hindernissen als gevolg van coronamaatregelen wederom ongeveer 60 leuke, inspirerende en prikkelende inzendingen waren binnengekomen. Om ook aandacht op de inzendingen te vestigen die niet in de prijzen vielen, is een brochure samengesteld die aan alle aanwezigen is overhandigd. Het grote aantal inzendingen dat de organisatoren elk jaar weer ontvangt, vindt Wim Carabain, directeur van Voorall, een belangrijk signaal over de noodzaak en wenselijkheid om op het vlak van inclusie en toegankelijkheid door te gaan op de ingeslagen weg door ook komende jaren concrete verbeteringen te realiseren.  

 De organisatoren van de Onbeperkt070-prijs kijken met trots terug op de winnaars van afgelopen jaren. Vorig jaar werd de hoofdprijs gewonnen door het bedrijf Willemsvaart dat een tillift aanvroeg bij het startpunt van de rondvaarten zodat mensen met een rolstoel in de rondvaartboot kunnen worden getild. De tillift wordt naar verwachting begin 2022 in gebruik genomen. Het slotevenement beschouwen de organisatoren als het startpunt om nieuwe inzendingen te verzamelen zodat het verbeteren van toegankelijkheid en inclusie steeds onder de aandacht blijft van de inwoners van Den Haag. Indienen van nieuwe inzendingen die willen meedingen naar de Onbeperkt070-prijs 2022 kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kijk op www.onbeperkt070.nl