Het technologie team is aanwezig op het Onbeperkt070 evenement. Langer zelfstandig blijven met technologie voor thuis. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in je eigen woning. Dat wil (bijna) iedereen. Soms hebben mensen daar extra ondersteuning bij nodig. Om Hagenaars en Hagenezen vertrouwd te maken met technologie en hen te laten ervaren dat technologie een oplossing kan zijn voor een hulp- of zorgvraag, beginnen gemeente en partners een stadsbrede campagne.

Technologievoorthuis poster web3

Deze nieuwe campagne ‘Technologie voor thuis’ is echt van en voor de stad. Verschillende organisaties die al in de stad aan de slag zijn met technologie voor zorg en ondersteuning thuis staan aan de basis van de campagne: de gemeente, het Hagaziekenhuis, zorgaanbieders Middin, Saffier en Schroeder, en onderwijsinstellingen ROC en de Haagse Hogeschool. Ook andere organisaties of verenigingen kunnen meedoen; voor hen is er een speciaal campagnepakket beschikbaar.

“De mens staat altijd centraal, de techniek is daarbij ondersteunend”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorginnovatie). “We gaan graag samen in gesprek en nodigen mensen uit om te ontdekken wat er al mogelijk is. De coronamaatregelen houden ons en onze ambities niet tegen. We organiseren gesprekken waar dit kan. Wellicht nu nog kleinschalig, op een veilige afstand en online, maar in de toekomst op steeds meer plaatsen in de stad”.

Met de start van de stadsbrede campagne ‘Technologie voor thuis’ is meteen ook de gelijknamige website gelanceerd. Daar staat ook de campagne-agenda, inclusief alle gesprekken en bijeenkomsten die speciaal voor inwoners worden georganiseerd. Ook andere organisaties en verenigingen die aan de campagne willen meedoen, kunnen zich hier aanmelden.

Wethouder Kavita Parbhudayal: “We laten zien dat technologie geen doel op zich is, maar een middel om de kwaliteit van leven te verbeteren. Technologie moet bij mensen passen en niet andersom. We zien enorme kansen; niet alleen in de technologische vernieuwing zelf, maar ook in de veranderkracht die ondernemers, investeerders en kennisinstellingen in deze sector met zich meebrengen. Door die wereld te koppelen aan die van het sociale domein verwachten we zorg en ondersteuning slimmer te kunnen organiseren en mensen te helpen langer en aangenamer zelfstandig te blijven”.