Veel mensen hebben dinsdag 14 mei genoten van het Voorall strand event van het testen van de nieuwe strandrolstoelen en de experience van Onbeperkt070.

rolstoelfiets

Bij de Waterreus was volop gezelligheid op het terras. Het weer zat enorm mee. Op het terras werden de mensen allereerst vriendelijk ontvangen door de gastvrouwen. Veel mensen kwamen met elektrische rolstoel, handbike, rollator, taststok of scootmobiel. Naast een drankje konden de mensen terecht bij de Experience tafel van Onbeperkt070. Een keer een speciale bril opzetten waarmee je kokervisie kan ervaren of 1 van andere vele visuele aandoeningen. Een ervaring die veel mensen stof tot praten geeft. Daarnaast stond de rolstoelfiets bij de oprit van de Waterreus.

Een aantal mensen hebben mogen ervaren welke vrijheid dit geeft. De rolstoelfiets (2de prijst winnaar van Onbeperkt070 2018 en gesponsord door Vrienden van Voorall, Medipoint en Biesieklette) is eenvoudig in gebruik en te huur bij Biesieklette. Er werd volop gepraat over de toegankelijkheid en gastvrijheid van Den Haag voor mensen met een beperking. In positieve zin, maar ook met een kritische blik en met nieuwe ideeen.

Voorall en de leveranciers hebben flink uitgepakt met strandhulpmiddelen. Rolstoelen die geduwd of getrokken konden worden, strandrollators, speciale matten en zelfs elektrische rolstoelen. Heel veel mensen hebben getest en de enquettes ingevuld, zodat Voorall een goed beeld krijgt wat echt geschikt is voor mensen die hiervan gebruik gaan maken. Voor actuele informatie kijk op www.voorall.nl.