DH180319VK0471 1

Links: Running Blind, winnaars van de eervolle vermelding. Midden: Winnaars 1ste prijs Mobilitheek Arend de Kloet, Pascal van der Krogt met wethouder Karsten Klein. 
Rechts: betrokkenen van Biesieklette en mevrouw Henny Bakker Kemp, winnaars van de aanmoedigingsprijs.

Foto: Valerie Kuypers

 

Uit ruim 60 ingezonden initiatieven en ideeën is onder grote belangstelling de winnaar van de Onbeperkt070-prijs bekendgemaakt in Hilton The Hague. Wethouder Karsten Klein reikte de Haagse beeldvormingsprijs uit aan Arend de Kloet, aanjager van het idee om in de Sportcampus Zuiderpark een ‘Mobilitheek’ te openen, waar mensen met een beperking mobiliteitshulpmiddelen kunnen lenen.

De Mobilitheek moet meer sport en beweging onder Hagenaars stimuleren, door het laagdrempelig uitproberen van hulpmiddelen mogelijk te maken en deskundige begeleiding en advies aan te bieden. Het idee is tot stand gekomen in samenwerking met de Haagse Hogeschool, gemeente Den Haag en Livit. Het initiatief ontving een geldbedrag van €7.500 ten behoeve van de uitvoering. De aanmoedigingsprijs van €2.500 werd gewonnen door Henny Bakker Kemp, die met haar initiatief om de Biesieklette rolstoelriksja’s te laten verhuren, actief meedenkt hoe ook de binnenstad van Den Haag toegankelijker kan worden gemaakt. Running Blind, de organisatie die sinds twee maanden Nordic Walking aanbiedt voor mensen met een visuele beperking, ontving een eervolle vermelding. Meer informatie over de Onbeperkt070-prijs is te vinden op www.voorall.nl/onbeperkt070/.

Arend de Kloet, orthopedagoog, psycholoog, lector revalidatie en initiatiefnemer van de Mobilitheek: ‘We zijn ontzettend blij met het winnen van de Onbeperkt070-prijs. Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten. De Mobilitheek is een mooie start voor hen die willen weten wat er mogelijk is op het gebied van bewegen met een beperking. Veel mensen komen in aanmerking voor hulpmiddelen, maar vaak zijn deze niet op maat gemaakt en blijven ze ongebruikt. De Mobilitheek biedt niet alleen de gelegenheid om deze hulpmiddelen rustig uit te proberen, maar geeft ook advies op maat. We hopen hiermee sportparticipatie in de stad te stimuleren.’

Beweegloket
Pascal van der Krogt, student bewegingstechnologie, is nauw betrokken bij het initiatief: ‘Met het openen van het Beweegloket in de Sportcampus, waar men advies kan inwinnen over sporten met een beperking, is er al een mooi begin gemaakt. We gaan nu kijken naar de financiële mogelijkheden om de Mobilitheek te realiseren en zullen daarvoor in gesprek gaan met de gemeente en verschillende sleutelfiguren en bedrijven. We hopen de Mobilitheek in november 2018 te kunnen openen.’